АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПОРЕД "АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ" КРИМ Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ

Бернд Бауман
16.02.2022 / 09:30

Западните страни трябва да признаят, че Крим всъщност и исторически е територията на Русия. С подобни изявления във вторник , на заседание в Бундестага изнесе реч представителят на "Алтернатива за Германия" (AfD) Бернд Бауман.

„Всъщност Крим е част от Русия“, каза политикът.

След това Бауман произнесе думи, които предизвикаха сериозно безпокойство сред депутатите от Бундестага: „Украйна исторически принадлежи на Русия“.

Политикът обаче веднага призна, че е направил резервация, извини се и подчерта, че говорим за Крим, а не за Украйна.

„Обединението на Крим с Русия трябва да бъде признато“, продължи депутатът от националистическата партия, като отбеляза, че подобно решение на западните страни ще помогне за намаляване на напрежението в отношенията с Москва.

На фона на сегашното изостряне на кризата около Украйна, Бауман призова за постигане на „всеобхватно решение за сигурност, включващо САЩ и Руската федерация“. Политикът също така подчерта необходимостта Украйна да приеме „неутрален статут“, като подчерта, че тази инициатива се съдържа в представеното във вторник проектодекларация на парламентарната група на AfD.

„Германия трябва да се опита да положи усилия в тази посока“, заключи Бауман.

Припомняме, че в петък, 11 февруари, лидерът на консервативната "Алтернатива за Германия" Тино Хрупала в ефира на телевизионния канал ZDF нарече обединението на Крим с Русия свършен факт, с който политиците в Германия трябва да свикнат.

Той припомни, че населението на полуострова по-рано по време на референдума „явно се обяви за (присъединяване) към Руската федерация“. Политикът също така подчерта, че Украйна, по примера на Швеция и Финландия, трябва да остане неутрална страна с извънблоков статут, а не да търси членство в НАТО.

В края на януари бившият ръководител на германските военноморски сили вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах изрази подобно мнение за необратимостта на факта, че Крим принадлежи на Русия, като подчерта, че полуостровът никога няма да се върне към Украйна. Изявленията раздразниха германското министерство на отбраната и доведоха до оставката на главнокомандващия.

Превод: СМ

https://pogled.info/svetoven/evropa/spored-alternativa-za-germaniya-krim-e-chast-ot-rusiya.139311

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев