АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИНДИКАТЪТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ПРОТЕСТА НА ПОЛИЦАИ И ПОЖАРНИКАРИ

Синдикатът на служителите в затворите се присъединява към протеста на полицаи и пожарникари
15.02.2022 / 17:30

На извънредно заседание УС на Синдиката на служителите в затворите ще обсъди бюджет 2022 и политиката по доходите в сектор "Сигурност", както и евентуалните предстоящи протестни действия.

Дотук разговорите и кореспонденцията с институциите са безрезултатни. Бюджетът мина на първо четене и беше приет във вида, който сега ни поставя в ситуация да преминаваме към протестни действия, заяви пред БНР секретарят на Цветан Михайлов. По думите му години наред управляващите са вземали „патологични решения“, с които са предизвиквали разделение и неравнопоставеност в сектор "Сигурност".

Служителите от затворите ще се присъединят към останалите си колеги - полицаи и пожарникари, които планират протест след броени дни.

„Нито едно от нашите искания, които включваха индексиране на заплащането с цел компенсиране на инфлационните процеси, повишаване на някои от социалните плащания с постоянен характер, няма да бъдат изпълнени“, поясни Михайлов в предаването „Преди всички“ по програма "Хоризонт" на БНР.

Служителите в затворите адресираха и свое отворено писмо до министъра на правосъдието Надежда Йорданова, в което обобщават натрупаните проблеми.

Системата се нуждае от дългоочаквани реформи, които до момента не се случват по начина, по който и служителите, и обществото очакваха, коментира Цветан Михайлов.

Той припомни, че опитът за оптимизация и преструктуриране през 2015 година е довел до обратен ефект – съкращаване на надзорно-охранителния състав, а през 2018 г. са били обсъждани мерки, които са останали с пожелателен характер и са приличали на „политически пиар“.

„Което е причина днес отново да поставяме тези въпроси.“

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев