АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОРИ БРИТАНСКИТЕ ПОДАНИЦИ ВЕЧЕ ПОЧВАТ ДА ПОДОЗИРАТ, ЧЕ СА УПРАВЛЯВАНИ ОТ ИДИОТИ

Британският външен министър Лиз Тръс
15.02.2022 / 10:50

Това е в резултат на дългогодишната англоезична доминация, в резултат на което днес получаваме мързеливи да мислят, откъснати от реалността политици, които са свикнали да се налагат с просташки милитаризъм и почти хитлеристко чувство за превъзходство.

Една от любимите ми книги на Пратчет е "Вещици в чужбина". Пародира с туристическия бизнес и пътуванията. Друга велика книга на същата тема е "Глупаци в чужбина" на Марк Твен.

Но дори покойните гении на англоезичната литература не са предполагали, че представянето на британски дипломат ще надмине всякаква сатира и ще се превърне в "Идиот в чужбина".

Сергей Лавров пита британската колежка Лиз Тръс дали Великобритания признава руския суверенитет върху Ростовска и Воронежка област - два региона в Южна Русия.

В отговор Тръс отговаря, че Великобритания никога не би ги признала за руски.

Днес британци се редят да се смеят на Тръс, пускайки по мрежите пародийни снимки с нея, на които тя бърка географски обекти. Например: на снимка пред Айфеловата кула тя казва "Здравейте от Блекпул!", или пред Колизеума в Рим тя изрича: " Поздрави от Исландия".

Дори британските поданици вече почват да подозират, че са управлявани от идиоти. Послушни, безмозъчни, безотговорни, инертни, арогантни и неграмотни идиоти, които дори не осъзнават собствената си нищета.

Това е в резултат на дългогодишната англоезична доминация, в резултат на което днес получаваме мързеливи да мислят, откъснати от реалността политици, които са свикнали да се налагат с просташки милитаризъм и почти хитлеристко чувство за превъзходство.

Но вижте какво става по света. Джо Байдън излиза и заявява: "Русия не е силна достатъчно да управлява света".

На което Путин честно признава и отговаря: "Ние го знаем, но Русия е достатъчно силна да определи кой да управлява света"

Като се има предвид приятелските срещи и спогодби между Путин и Си Дзинпин, ясно е накъде клони.

Вижте дори положението в Иран, една от най-богатите на газ територии. Китай успя да убеди Иран да работи с тях без да стартира война или да напои почвата с кръв. Само чрез преговори и възползване от арогантните действия на САЩ и Великобритания спрямо Иран още от времето на Англо-иранската петролна компания, която днес знаем вече като Бритиш Петролиъм.

Светът се нуждае от нов тип Студена война. От състезание, надпревара. Големите да се надпреварват за малките, големите да се опитат да спечелят малките като им предложат най-добрата оферта, а не да предизвикат войни и да ги напоят с етнически и религиозни кървави конфликти. И да ги разграбват, претендирайки, че правят добро.

Светът се нуждае от стария Запад. Новият прилича на стария СССР.

Автор: Дахер Фарид, фейсбук

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев