АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЛАГОУСТРОЯВАНЕТО НА МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“ Е В ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ЕТАП

Blagoustroqvane
11.02.2022 / 14:03

Кметът Стефан Радев днес се срещна с изпълнителя на проекта за благоустрояване на прилежащите площи към жилищни блокове в квартал „Дружба“ и посети обекта. Управителят на строителната фирма Господин Господинов запозна сливенския градоначалник с извършените до момента дейности и предизвикателства по време на изпълнението.

„За нас този тип проекти са много важни. Община Сливен се намесва за първи път толкова решително с облагородяване в големите квартали, каквото не е имало от самото им построяване. По този начин се създава модел, по който да продължим да работим с инвестициите в гъсто населените жилищни зони. Практиката до момента показва, че този модел е успешен и приложим“, посочи кметът Радев. Той изрази задоволство от мащаба и отношението на изпълнителя към средата и потребностите на живущите в квартала.

От своя страна Господин Господинов информира кмета, че се поддържа редовна комуникация с живущите в квартала. Той допълни, че с цел да се запазят дървета в някои от зоните, се е наложила корекция в първоначалния вид на проекта.

Дейностите по проекта обхващат премахване на незаконни гаражи в района, като на тяхно място в момента се изграждат площадки за отдих, както и две детски площадки за деца до 3 години, две детски площадки за деца от 3 до 12 години и открита детска сцена. В плана е включена и комбинирана спортна площадка зад блок 12, игрище за баскетбол и волейбол, тенис на корт и тренировъчна стена за тенис. Включен е и монтаж на фитнес уреди на открито и две маси за тенис. Предвидено е озеленяване на терена, засаждане на храсти и дървета, както и монтиране на нови паркови стълбове. Извън съществуващите паркинги ще бъдат изградени 146 нови паркинг места. На някои от зоните ще бъдат монтирани камери за видeонаблюдение.

Стефан Радев припомни, че благоустрояването на отделни райони в квартала е започнало в средата на 2021 г. Финансирането беше осигурено от финансови излишъци от други проекти, които Общината е изпълнявала по програмата „Региони в растеж“. С разрешение на управляващия орган, Общината изготви допълнителен проект за благоустрояване на терени в трите големи квартала – „Дружба“, „Сини камъни“ и „Българка“. Дейностите в другите два квартала са на различен етап на изпълнение. Кметът отново подчерта, че качеството е много важно и стриктно ще се съблюдава за изпълнение на най-високо ниво.

Изпълнител на благоустрояването около блокове 9, 11, 12, 13, 15 и 16 в квартал „Дружба“ е „Суперстрой инженеринг“ ЕООД, гр. Ямбол. Дейностите са по проект на Община Сливен „Подобряване на градската среда на Сливен – етап ІІ“., който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и съфинансиране от националния бюджет.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев