АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА ИСКА ПЪЛНА ПРОВЕРКА НА ДКК

 Корнелия Нинова
10.02.2022 / 15:37

Вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова обяви в кулоарите на парламента, че е поискала пълна проверка на Държавната консолидационна компания. Мотивите за освобождаването на целия борд на директорите на компанията обобщи с искането да бъде оптимизирана работата на държавните предприятия:

"Знаете какви проблеми има там и с язовири, и с други предприятия, така че прецених, че искам нов състав на Борда, с който да оптимизираме работата. Между другото, поисках пълна проверка на работата на ДКК. Очаквам всеки момент доклада на Сметната палата".

Вицепремиерът Нинова определи като „сложна реформа“ вижданията на премиера Кирил Петков за разпускане на Държавната консолидационна компания, като държавните предприятия да бъдат разпределени на пряко подчинение на ресорните министерства:

"Една подобна административна реформа би допълнително разбутала в момента нещата и ще забави процесите по оздравяване на предприятието, което за мен е абсолютно първостепенна задача. Не е лесно просто с едно решение и с лека ръка да кажем: "Разпускаме ДКК". Една такава реформа би била сложна и аз не бих бързала с нея".

Корнелия Нинова видя „преекспониране“ на темата с разпита на премиера Кирил Петков вчера и подчерта:

"Мисля, че много се преекспонира този казус - посещението на Гешев, посещението на господин Петков. Добре е да се смени Гешев. Ние сме му искали оставката многократно. Ако правилата и законите останат в същия вид, то нищо съществено не сме променили. Никой не дава гаранции, че следващият главен прокурор, както и да се казва той, няма да продължи по същата система на работа".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев