АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

Д-Р ИВАН МАДЖАРОВ: ЯВНО ИМА ГОЛЯМО ТЪРСЕНЕ НА ФАЛШИВИ СЕРТИФИКАТИ

Д-р Иван Маджаров
09.02.2022 / 11:02

„Предизвикателствата пред лекарите и специалистите по здравни грижи са големи, защото явно има голямо търсене в момента на фалшиви сертификати.“ Това коментира председателят на управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) – д-р Иван Маджаров в ефира на „БТВ“.

Припомняме, че вчера се проведе акция на полицията срещу издаване на фалшиви COVID сертификати за ваксинация, като е имало проверки и разпити в 5 области на страната.

„Ако някой представи някъде фалшив документ за самоличност, знае предварително, че ще бъде наказан. Това не се знае обаче за притежателя на фалшив сертификат“, каза д-р Маджаров.

Според него винаги ще има хора, които ще правят фалшиви сертификати.

„Вероятно има два вида фалшиви сертификати – някои изобщо не са в системата, ако ги провериш с кода излизат тотално фалшиви, но има и такива, които при проверка излизат в системата, но човекът няма анитела и е ясно, че не са му направили ваксина. Ако са много близки до оригинала, съм чувал че струват 500 лева.“, коментира председателят на БЛС.

Той е на мнение, че високата смъртност от коронавирус у нас се дължи ниския процент на ваксинация, за разлика от другите държави.

„В българското здравеопазване работят хора, които са уморени и са възрастни. Нямаме кадрови капацитет, който да полага такива грижи, каквито се полагат в западните болници. 88% от общопрактикуващите лекари в България са над 50 години, 35% от тях са в пенсионна възраст и само 12% са между 25 и 50 години“, заяви д-р Маджаров.

https://eurocom.bg/

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев