АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗПРАТИ ПИСМО ДО МРРБ И ВИК-ХОЛДИНГА ЗА ПОДМЯНАТА НА ВОДОПРОВОДА В КВ. „РЕЧИЦА“

Стефан Радев
08.02.2022 / 13:34

Община Сливен изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и ВиК-холдинга с искане за финансова подкрепа да се реши въпросът с подмяната на водопровода в квартал „Речица“. Към писмото е приложена и подписка от жители на квартала. Това заяви днес пред журналисти кметът Стефан Радев.

„Настоявам да бъде подменен целият водопровод и продължавам да смятам, че беше грешка непровеждането на общото събрание на ВиК заради действията на бившия областен управител, въпреки, че от ВиК-холдинга беше договорена сумата, нужна за подмяната на водопровода. Вярвам и се надявам да стане максимално бързо, защото още забавяне ще доведе до още по-скъпо изпълнение на това мероприятие. Вярвам, че ще има решение на този въпрос, за да се реши трайно и устойчиво водоснабдяването в кв. „Речица“, каза Стефан Радев.

Той очаква и устойчиво решение за всички ВиК-дружества в страната да не понасят пълната тежест от цената на електроенергията, заради невъзможността им да покриват разходите си. Днес на свое извънредно заседание Общинският съвет гласува представител на Общината да подкрепи отпускането на финансова помощ за покриване разходите за електроенергия на ВиК, което ще се гласува на извънредно Общо събрание на дружеството на 10 февруари.

„Предпочитам , ако трябва всеки месец да се събира Общинския съвет и да гласува решения за получаване на временна помощ от държавата, отколкото да се стигне до повишаване на цената на водата“, допълни кметът.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев