АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА ОТКАЗАЛА ДА ВОДИ БЪЛГАРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ В СКОПИЕ ЗАРАДИ ОМО "ИЛИНДЕН"

Корнелия Нинова
31.01.2022 / 16:12

"Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че наше посещение сега е унизително за националното достойнство на България." обявила Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова, която е председател на работна група "икономика" в преговорите с РСМакедония, категорично е отказала да води българската делегация за срещи в Скопие.

Нейната визита бе уговорена след съвместното заседание на двете правителства в София, като се обяви, че вицепремиерът по икономиката ще бъде в РСМ цели четири дни, като така ще се даде старт на работата на петте съвместни комисии.

След това обаче президентът Пендаровски прие делегацията на сепаратистката ОМО "Илинден", която настоява за признаване на македонско малцинство у нас.

Това накарало Нинова категорично да откаже визитата. Аргументът й пред министър-председателя Петков е бил именно срещата на президента на РСМакедония със сепаратистката организация ОМО "Илинден".

"Смятам тази среща за провокация към България и мисля, че наше посещение сега е унизително за националното достойнство на България", мотивира се Нинова.

Спешно на нейно място е определен да пътува министърът по иновациите и растежа Даниел Лорер.

Източник: epicenter.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев