АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БАЙДЪН ОТТЕГЛИ ИЗИСКВАНЕТО ЗА ВАКСИНИРАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИ В ГОЛЕМИ КОМПАНИИ В САЩ

Ваксини САЩ
27.01.2022 / 10:09

Американското правителство официално оттегли изискването работниците в големите компании да се ваксинират или да бъдат тествани редовно за Covid-19.

Администрацията по безопасност и здраве при работа потвърди информацията, но заяви, че продължава да насърчава работниците да се ваксинират.

В началото на ноември беше обявено изискването компаниите с повече от 100 служители да заставят работниците си да бъдат ваксинирани или да се тестват редовно за Covid-19.

Разпоредбата трябваше да влезе в сила от 4 януари и да засегне 80 милиона служители в Америка, но много щати и бизнеси оспориха разпореждането в съда и на 13 януари Върховният съд спря изпълнението му.

Според решението на съда Администрацията по безопасност и здраве при работа е превишила правомощията си.

Дейвид Майкълс, епидемиолог преподавател в университета „Джордж Вашингтон“ , бивш представител на Администрацията по безопасност и здраве при работа, казва, че агенцията може да обмисли ново правило, което ще включва други мерки, предназначени да предотвратят разпространението на Covid-19 на работните места, като изискване за носене на маски за лице, социална дистанция и по-добри вентилационни системи.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев