АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ПРЕКРАТИ ПРАВОМОЩИЯТА НА ДЕПУТАТА АЛЕКСАНДЪР ТОДОРОВ, ПРЕДЛОЖЕН ЗА ШЕФ НА ТОТОТО

Александър Тодоров
26.01.2022 / 13:54

Мнозинството в Народното събрание прекрати правомощията на депутата от „Има такъв народ“ Александър Тодоров след остро оспорване от страна на ГЕРБ и ДПС. Тодоров е предложеният от спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор.

Вчера Софийски градски съд спря вписването на новото ръководство на тотото след жалба на старото ръководство, което се позовава на противоречие на закона.

Пред агенцията по вписванията депутатът от ИТН Александър Тодоров е декларирал, че не заема висша държавна длъжност въпреки, че за такава се смята длъжността на народен представител.

От ГЕРБ поискаха прокуратурата да се самосезира и не участваха в гласуването за освобождаването на Александър Тодоров. Депутатката от ГЕРБ Дани Каназирева заяви, че въпросът е принципен:

„Порочният модел, който се налага е разпределяне на постове, независимо на каква цена и без съобразяване нито с конституция, нито със закони“.

Депутатът от ДПС Хамид Хамид също отправи остри критики.

„Младият колега ли е виновен, този министър или всички тези, които го пратиха този човек за министър? Приятелю, изчакай един ден, няма проблем, не бързай за следващия тираж, едната шестица ще я изтървем“.

В защита на съпартиеца си Ива Митева от ИТН посочи:

„Той е длъжен в едномесечен срок от подаване на декларацията да предприеме необходимите действия за отстраняване на несъвместимостта“.

Дани Каназирева контрира:

„Този 30-дневен срок, за да отстраните несъвместимостта, първо трябва да се декларира тази несъвместимост и едва тогава да се отстрани в 30-дневният срок“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев