АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АТАНАС ЗАФИРОВ: БЪЛГАРИЯ НЕ БИВА ДА Е СЪПРИЧАСТНА КЪМ ВОЙНИ С КАКЪВТО И ДА Е ПРОТИВНИК

Атанас Зафиров
25.01.2022 / 12:28

„България по никакъв начин и българската държава не бива да бъде съпричастна към воденето на каквито и да е войни, с какъвто и да е противник.“ Това заяви пред БНР председателят на парламентарната комисия по отбрана Атанас Зафиров от БСП за България. Комисията ще заседава по обед заради напрежението между НАТО и Русия. Зафиров смята, че до такива тежки решения няма да се стигне и ще бъде намерено политическо решение на конфликта.

„Продължавам да твърдя, че в голяма степен изкуствено се нагнетява напрежение в страната и то в някаква степен има и други цели. Нищо драматично не се е случило в такива мащаби, че да оправдава това масирано говорене“, коментира Атанас Зафиров в предаването „Преди всички“.

Зафиров посочи, че това се случва в контекста на преговорите със Северна Македония и съвместното заседание на двете правителства в София, предстои и приемането на държавния бюджет за тази година.

„Нормално е сили, които нямат интерес от стабилно управление, от устойчивост в страната да използват всеки повод за всяване на страх и напрежение в българското общество, което и без това е достатъчно уплашено. Няма нужда от допълнително такова плашене. Най-гласовити в случая са представителите на българската опозиция.“

Атанас Зафиров изтъкна, че безспорно има ескалация на напрежението между Русия и Украйна, но продължават и разговорите между Москва и Вашингтон.

„И аз мисля и съм убеден, че ще бъде намерено мирно решение на ситуацията.“

Зафиров посочи, че в една променена глобална среда сме свидетели на превъоръжаване на нашите съседи, от което ние „видимо изоставаме“ и трябва като общество да дадем отговор за бъдещето на българските въоръжени сили и сектор "Сигурност", защото темата дълги години е била системно неглижирана.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев