АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УКРАИНСКИЯТ ВОЕНЕН МИНИСТЪР: МАЛКО ВЕРОЯТНО Е РУСИЯ ДА НАХЛУЕ В УКРАЙНА В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ

 Олексий Резников
25.01.2022 / 12:24

Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви пред частния телевизионен канал ICTV, че е малко вероятно Русия да нахлуе в Украйна в близко бъдеще.

Москва все още не е нанесла удар или да е предприела действия, които биха накарали Киев да повярва, че "утре ще премине в офанзива", обясни Резников.

Въпреки това някои от световните сили изразиха загриженост относно струпването на руски войски близо до границата й с Украйна, като същевременно хиляди американски войници остават в готовност, за да помогнат на съюзниците на Вашингтон да се противопоставят на евентуална инвазия на Русия.

Министерството на отбраната на Съединените щати издаде заповед за "подготовка за разполагане в няколко бази", което означава, че "стотици войници" са готови за разполагане в Европа, съобщи снощи "Уолстрийт джърнъл", потвърждавайки по този начин подобна информация от страна на "Ню Йорк Таймс" и "Фокс нюз".

Заповедта има за цел да даде ясен сигнал на Русия, че САЩ ще подсилят войските на НАТО в Европа в случай, че Москва нахлуе в Украйна, посочва финансовото издание, цитирайки неназован висш американски служител.

Войските ще помогнат и за евакуацията на американски граждани от Украйна, ако ситуацията със сигурността се влоши, се добавя в доклада.

Малко след тази информация прессекретарят на Пентагона Джон Кърби я потвърди и обясни, че броят на войниците, готови да бъдат активирани, възлиза на 8500.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев