АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАХАРОВА: МЕДИЙНИТЕ ВЪПРОСИ КЪМ БАЙДЪН ЗА „РУСКА АТАКА СРЕЩУ УКРАЙНА“ СА ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ

Мария Захарова
20.01.2022 / 10:50

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече "престъпна небрежност" въпросите на американските журналисти на пресконференцията на президента на САЩ Джо Байдън, които "говорят ясно за "руската атака срещу Украйна", но не задават въпроси за разширяването на НАТО.

„Удивително е как американските журналисти на пресконференцията на Байдън говорят с пълна сигурност за „нападението на Русия срещу Украйна“ и сякаш никога не са чували за разширяването на НАТО на Изток, ангажиментите на западните страни за неделимостта на сигурността. Сякаш нищо не знаят за провокациите на режима в Киев и тяхната подкрепа от Вашингтон“, написа тя в своя Telegram-канал в четвъртък.

"Какво е това? Свещена простота или недопустима наивност? Мисля, че е престъпна небрежност", обобщи дипломатът.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изявления за възможна руска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация, Дмитрий Песков, нарече подобна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението. Той подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого. В същото време Песков не изключи възможността за провокации за оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за използване на сила за разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев