АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛИЦЕЙСКИ СИНДИКАТ Е В СТАЧНА ГОТОВНОСТ, ИСКА СРЕЩА С ПРЕМИЕРА

Валентин Попов
18.01.2022 / 11:06

"Става дума за началото на един процес, който ще доведе до извеждане на структури от МВР до седмици или месеци. Реформите могат да изкарат "Пожарна безопасност и защита на населението", както и 112 и Дирекция "Миграция, не е в това проблемът, а че няма дискусия по този въпрос. Не е направен и задълбочен функционален, структурен и финансов анализ на министерството преди това", каза в "Твоят ден" на NOVA NEWS Валентин Попов, председател на Синдикална федерация на служителите на МВР.

Според него без този анализ реформите да преждевременни.

"Те започват да приличат на стари реформи на парче. Ние заявихме подкрепа за намеренията на управляващата коалиция и те ще я имат, ако нещата се случват, както са разписани в коалиционното споразумение", заяви още Попов.

В противен случай ще има остро възражение.

"Ние сме в ситуация на протестна готовност, до няколко дни може да има протест, но се надяваме да не се стигне до това, след разговорите с управляващите", каза синдикалистът.

Друго искане на Синдикалната федерация е увеличаване на възнагражденията на служителите с 20%.

"Ако МВР се преструктурира и реформира, то ще стане желано място за работа. Това все още не е така", каза още Валентин Попов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев