АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАН ИВАНОВ: МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ПОДКРЕПЯ НАМАЛЕН ДДС ЗА ВСИЧКИ ОСНОВНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Иван Иванов
12.01.2022 / 09:26

Министерството на земеделието ще подкрепи искането на хлебопроизводителите за намалена ставка на ДДС за всички основни хранителни продукти – това каза пред журналисти ресорният министър Иван Иванов.

Предложението е за 9% данък върху храните от т.нар. малка потребителска кошница:

"Гарантирам, че ще положа максимални усилия това нещо да се случи. Това е нашата политика, но все пак решението ще се вземе в коалиционен формат.

Като партия ние подкрепяме намаляването на ДДС и това е залегнало в нашата предизборна програма - така че, за себе си гарантирам това нещо и за представителите на БСП в правителството", каза Иванов.

Следващата седмица земеделският министър ще се срещне с представители на големите хранителни вериги у нас, за да обсъдят възможности за предлагане на повече български храни по щандовете на веригите.

Той съобщи още, че България ще е готова да изпрати в Брюксел Стратегическия план за земеделието за следващия програмен период в началото на март.

Иван Иванов призна, че страната ни е получила писмо от комисаря по земеделие Януш Войчеховски с настояване документът да бъде изпратен в най-кратки срокове, но увери, че българските земеделци няма да загубят европейски пари заради забавянето:

„Намаляване на средствата по стратегическия план няма как да има. Освен България, още осем страни членки на Европейски съюз не са внесли своите стратегически планове и Европейската комисия проявява разбирането по този въпрос“, каза министърът на земеделието Иван Иванов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев