АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИВШИЯТ ВОЕНЕН МИНИСТЪР НА УКРАЙНА ПРИЗНА, ЧЕ КРИМ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ

Анатолий Гриценко
10.01.2022 / 14:18

Украинският президент Владимир Зеленски и неговото обкръжение трябва да признаят, че Крим се е обединил отново с Русия и че обратният процес няма да се случи по време на неговия мандат. Това мнение изрази бившият министър на отбраната на Украйна, лидер на партия "Гражданска позиция" Анатолий Гриценко. Както каза Анатолий Гриценко, руският дух цари и в Донбас, съобщава ТАСС.

"Време е да признаем, че Крим няма да се върне през следващите десетилетия. Зеленски трябва да признае, че е невъзможно да върне Крим със своя ритъм и повече да не се самозалъгваме", каза той в ефира на телевизионния канал "Украйна-24".

Гриценко добави, че руският дух цари и в Донбас. „Според анкети, повече от 80 на сто (от жителите на Донбас - бел. ред.) искат да отидат в Русия“, подчерта той.

След държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. властите на Крим и Севастопол проведоха референдум за обединение с Русия. В него участваха над 80 на сто от имащите право на глас, съответно 96,7 и 95,6 на сто гласуваха за обединение с Русия. На 18 март 2014 г. руският президент Владимир Путин подписа споразумение за приемане на Република Крим и Севастопол в състава на Руската федерация, а на 21 март то беше ратифицирано от Федералното събрание. Въпреки убедителните резултати от референдума, Киев и Западът отказват да признаят Крим за част от Русия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев