АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО РАШКОВ: МЕЖДУ 30 И 40% ОТ ПАРИТЕ, ПРЕВЕЖДАНИ АВАНСОВО ЗА АМ „ХЕМУС”, СА НАСОЧВАНИ КЪМ ПП ГЕРБ

 Бойко Рашков Снимка: ЕПА/БГНЕС
04.01.2022 / 16:52

Вътрешният министър Бойко Рашков беше извикан в Софийската градска прокуратура на разпит, който продължи около 2 часа.

Рашков беше призован по повод негови думи в ефира на „Хоризонт“, че знае къде са отишли парите, отклонени от строителството на ЛОТ 5 на автомагистрала „Хемус“.

След разпита той обясни, че не е казал конкретни имена, но е казал една политическа партия, към която са били отклонени, по думите му, около 1/3 от парите за „Хемус“.

"Между 30 и 40% от парите, превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус”, са се насочвали към политическа партия ГЕРБ", заяви вътрешният министър след разпита в прокуратурата.

Известно е, че цялата сума е около 80 милиона лева.

По думите на Бойко Рашков работа на разследващите е да открият конкретните лица и да докажат вината им, но той мотивира отказа си да каже имена с недоверие в прокуратурата.

„Не вярвам на тази прокуратура, няма да кажа имена, защото имам обосновани предположения, че те ще бъдат съобщени на Бойко Борисов, а не е изключено в един момент Бойко Борисов да стане клиент на прокуратурата“, каза Рашков.

По думите му за отклоняване на средства от магистрала „Хемус“ сигнали и работа на МВР е имало още през 2018-18 година. Имало е и предложения от страна на МВР за образуване на досъдебни производства, но прокуратурата не реагирала. До момента след арест миналата година единствен обвиняем по аферата е Борислав Колев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев