АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАБОТОДАТЕЛИ ИСКАТ СПЕШНА СРЕЩА С ПРЕМИЕРА ЗАРАДИ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА

Електропровод
04.01.2022 / 12:24

В отворено писмо до премиера работодателските организации настояват за незабавна среща с премиера Кирил Петков, на която в спешен порядък да се изясни възникналата по думите им „крайно опасна за икономиката и социалния мир ситуация“, свързана с високите цени на тока и природния газ.

Според бизнеса има заплаха българските предприятия да спрат работа, да бъдат изгубени, работни места и сериозен ръст на цените вместо на доходите и масово обедняване.

„Многократно предупредихме, че предложените мерки от страна на правителството не са работещи на фона на ситуацията с цената на природния газ и електрическата енергия в конкурентни на България икономики“, посочват още работодателските организации.

Преди дни бизнесът настоя за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност заради непрекъснато поскъпващия ток.

В края на миналата година правителството отпусна допълнително 450 млн. лв. за компенсации на предприятията, но работодателите предупредиха, че това е недостатъчно и ще доведе до рязък спад в икономиката.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев