АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЮЛИЯН ПЕТРОВ: ТЕСТОВЕТЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ НЕ ЗАСИЧАТ ЗАРАЗЯВАНЕТО

Юлиян Петров
04.01.2022 / 12:22

"Нищо извънредно не е станало с Омикрон, има увеличаване на броя на заразените, но в училище има висок процент ваксинирани, учители и ученици, но по-тревожното е, че тестовете, които се прилагат на учениците не са прецизни, за да хващат заразата, тестовете са несъвършени", посочи в "Преди всички" Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

"Това е така, защото всички учители и ученици, които в последствие се оказаха заразени, не бяха индикирани от тестовете. Затова голям смисъл от тях няма. Нека да ги има, ние не сме против тях, но българското образование е в плен на пандемията. А то трябва да излезе от този плен и да започне да се бори с посредствеността.

Тук включвам всичко - дигитализация в училището, възпитание сред учениците, социализация на определени групи. А пандемията ще отмине и проблемите в нашето образование ще останат.

И преди съм казвал, училището трябва последно да бъде затваряно, ако има по-голям брой заразени с Омикрон", допълни още Петров.

Юлиян Петров заяви още, че утре имат среща с министъра на образованието, на която ще посочат, че е необходимо преразглеждане на цялостната стратегия какво се прави в училището с оглед на пандемията. Включително за онлайн обучението на някои от учениците.

Подготвя се национална анкета дали учебната година да започне от началото на септември, на базата на обучението в други европейски страни.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев