АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛ ДОБРЕВ E ИЗКЛЮЧЕН ОТ БСП

Кирил Добрев
30.12.2021 / 21:24

Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. Членството на бившия зам.-председател и настоящ член на Националния съвет е прекратено като мярка за "партийно въздействие".

На двудневния неприсъствен пленум са гласували 170 от общо 187-членния състав. 106-ма са били "За", 61 са гласували "против", а "въздържал се" - трима.

Това е била единствена точка в двудневния неприсъствен пленум. На членовете на съвета са изпратени мотивите, а те са гласували по електронната поща.

Искането за изключване на един от най-отявлените критици на лидера в оставка Корнелия Нинова е дошло от няколко организации в страната - от Омуртаг, Варна, Долни Чифлик и Елин Пелин. Те са подкрепени от Изпълнителното бюро.

Добрев е обвинен в открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне; множество медийни изяви, създаващи негативен образ на БСП, и подпомагане на структури на нови политически проекти.

За изключването съобщи самият Добрев вчера с публикация във фейсбук. Според него мотивите са измислени и не му е дадена възможност да бъде изслушан.

Срещу изключването му се обяви депутатът Крум Зарков, който засега е единственият конкурент на Нинова за лидерския пост. От БСП - Перник пък поискаха изключване от партията на самата Нинова заради "трите поредни изборни загуби под нейно ръководство и срива на доверието в левицата".

Със становище излезе и ръководството на партията в София, наричайки инициативата "необмислена и безотговорна" и настоявайки за въздържане от политически действия, които ще провокират допълнително партийни разединения.

С позиция "против" се обяви и Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП.

Самият Добрев не отговори на обажданията на БНР, но написа в социалните мрежи "Дори и да придобиеш “нотариалния акт от къщата” по давност, никога няма да притежаваш духа на дома".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев