АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВАШИТЕ ГЛАСОВЕ: СТЕФАН ЯНЕВ ИЗРАЗЯВА ЖЕЛАНИЕТО НА НАРОДА - ТОЙ НЕ ИСКА ДА ВОЮВА С РУСИЯ!

Министърът на отбраната Стефан Янев Снимка: МС, архив
23.12.2021 / 08:58

“Българският народ не желае да воюва с Русия, по никакъв повод. Това не е от вчера”; “Натовските бази насочени срещу Православните ни братя трябва да изчезнат от България!”; “Генерал Янев е професионалист, висш военен и е пределно наясно с възможните последствия за България”; “Петков да не се води по акъла на Столтенберг. Единствената цел на Столтенберг е НАТО да не приключи под негово ръководство и затова плаши с Русия”: народният анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Вашите гласове: Стефан Янев изразява желанието на народа - той не иска да воюва с Русия!

София

Какво означава лично мнение , когато военният министър изразява желанията на Българския народ, който не желае прекрасната ни страна да бъде съсипвана за чужди интереси ! Натовските бази насочени срещу Православните ни братя трябва да изчезнат от България !

Керпеден

Правилно, България е против засилването на напрежението в Югоизточна Европа. Българският народ не желае да воюва с Русия, по никакъв повод. Това не е от вчера.

чугун

Г -н Иванов, да ви кажа простичко, без изслушване в комисии и без ПР мазнене на САЩ, защо г н Янев е на това мнение и защо е предпазлив и по - разумен. Две са причините. Генерал Янев е професионалист, висш военен и е пределно наясно с възможните последствия за България. Второ, за разлика от Вас, той е учен и възпитан да мисли за страната си, пука му за нея, както казват сега. Срамно е, че вашето семейство, далеч не последни хора, не Ви е дало елементарното възпитание и познания, за да преценявате нещата като човек, камо ли като политик. А може и да са се опитали, но да не прихващате,или да сте се "освободили "от оковите на морала в името на кариерата.

trassporter

Христо Иванов има едно на ум за да говори така - мнението и нагласите на членовете на партиите от ДБ и най-вече софийската жълтопаветна квота. По друг повод го е казвал гласно. Носители на русофобията и антикомунизма най.вече е ДБ. При подобни съдбоносни решения софийските десни нямат друг избор освен твърдо да застанат зад НАТО против Путин. Отделен въпрос е може ли най-малката партия в коалицията да наложи волята си?

Идеалист

Министърът на отбраната все пак е по-умен от Христо Иванов и Атанас Атанасов , които проиграха на политически покер ДСБ!

Браво Янев!

След 10 години в НАТО България няма своя армия. Редно е да има и нашата армия у нас и това да е НАТО в България. Схващаш ли?

старец

Войски на НАТО в България - това е ОКУПАЦИЯ . И се превръщаме в предна фронтова линия ... Удобно е войната да е далеч от територията на САЩ............

Русия не ни е враг и т.н. на 21.12.2021 в 22:33

Няма значение как гледат на нас. Важно е ние как гледаме на тях. Българите сме стар народ, с много стара история, стара мъдрост вплетена в гените ни от векове. Ние сме дали много на русите,твърде много,много български следи ще откриете не само в руските степи, но и в душите на руския народ. Не забравяйте какво казва Суворов - аз съм българин. Историята на двата народа е тясно преплетена във вековете.За това не може с лекота и простотия да пилеем капитала който ние българите сме натрупали в отношенията си с много народности включително и най много с русите. Хората са различни но има и основополагащи , фундаментални ценности ,които ни определят във времето ,бита,морала и поведението. С руснаците ние българите не можем да бъдем врагове. Ние не можем да бъдем англосакси .Българите не сме англосакси. Следите на българската народност се извиват сред руските степи от много векове насам. Много са битките, които съюзени българи и руси във многовековната си история са водили срещу общ враг. И каквито да са историческите превратности тези два народа са се усещали като братски ,дружески и в крайна беда са стояли заедно един до друг срещу общ враг. Идеологията е едно, но светоусещането,кръвната ,моралната и културната връзка е друго.И в страданията си двата народа са се уповавали и уповават на едни нравствени и духовни устои. И за това са братски народи- И за това ние българите имаме една невидима граница ,която не можем и не бива да прекрачим в отношенията си с руснаците. Това е от нас защото ние сме българи и в труден и съдбоносен час знаем къде и до кого да застанем. - Другото е братоубийство и смъртен грях за българската народност. За това и те и ние казваме,каквито и да са времената и поколенията - Бог с нами !

петков да не се води по акъла на столтенберг

Единствената цел на столтенберг е НАТО да не приключи под негово ръководство и затова плаши с Русия, все пак трябва да има причина за съществуването на НАТО, че колко хора ще останат без тлъстите си заплати, каква бедност ще настане.

Наблюдател

Плашат българите с руснаци. Ако Русия е искала да завладее България щяла е да го направи НЕПОСРЕДСТВЕНО след победата й над Османската империя. Можеше да го направи и след войната. Русия НИКОГА не е имала военни бази на българска територия и НИКОГА не се е стремяла да завладява България. Но ... българските политици, майкопродавци (грешка, не я продадоха), ПОДАРИХА България на САЩ.

логореята

Народът ни в преобладаващото си мнозинство не е враг на Русияя. Тия, които приемат държавата за своя бащиния и изпълняват директивки на враждебни фактори срещу Русия, създавайки умишлена дестабилизация на обстановката, да бъдат така добри да коригират политиките си или да си подадат оставката, защото не служат на мира и сигурността на държавата и в глобален план.

Славов

България ще построи няколко моста с военно предназначение по Дунав,Перловска,Карловска,Смядовска и ИТН ,няколко тунела под посочените реки и процента на разходите за отбрана ще станат около 5/16 %. Имайки такава тежест в общата отбрана е в правото си да дава мъдри съвети, най-паче коги да пуцаме и коги да бягаме.

Не, поне 10 трябва да са мостовете край Русе. :) Мисля, че едно е да управляваш транспортна фирма, съвсем друго е да разбираш от строителство на пътища, мостове и ЖП мрежи. И тук нищо добро не очаквам.

"Нашата роля е да сложиме хора без спирачки"

Сложете му спирачки на глупостите, които ръси безспир, на развален български език при това.

Кирил Петков: Отпускаме 1,5 млрд. лв. за справяне с енергийната криза

Я, па, я... какво стана с невидимата ръка на свободния пазар, която регулирала всичко?!?

ТехнокраД

"Даваме", "ще дадем", "дайте да дадем". Абе тва да не сме ли го слушали вече? Не говореше ли така един друг, дето го "чегъртаме". Или да не би Кирето да е реинкарнация на Боко?

И в какво "не сме европейци"??

Понеже искаме Македония да си спазва договора, който САМА подписа? Понеже не приемаме с радост да ни горят знамената, да ни рушат паметниците и да ни заливат с помия в тяхната преса? Ако нова е "да не сме европейци" - да, не сме. Интересно ми е да видя как която и да било друга държава членка на ЕС ако Македония се държи по същя начин като с България ще си мълчи и на помиите ще отвръща - ами дъжд вали. Ние търпим това отношение не сега, ние го търпим вече 70 години. И ако някой е виновен за положението, в което се намираме това са комунистине от БКП, които наведоха глави на Сталин и Коминтерна и се съгласиха една трета от българите да бъдат изчегъртани и да им се налага омраза към останалите. И 70 години нямаше български политик, който да ни защити. Мълчахме и мълчахме. Те затова така се държат с нас, защото само ние им мълчахме. Я да се опитат така да се държат с гърците или която и друга държава да висят какво значи това. Единствената достойна постъпка от нас беше, когато поискахме това отвратително отношение най-после да спре. Сега ни уверяват, че да ни заливат с помия било нормално, ние не сме били европейци и пр. Погледнете Гърция, някой обиждаше ли я, когато 28 години отказваха да пуснат Македония в ЕС? Отношението към нас като даржава второ качество няма да спре ако сега отстъпим.

https://glasove.com

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев