АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТКОВ И МИЦОТАКИС: ДО МЕСЕЦИ ЩЕ БЪДЕ ЗАВЪРШЕНА ГАЗОВАТА ВРЪЗКА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ

Кирил Петков и Кириакос Мицотакис
20.12.2021 / 12:33

Министър-председателят Кирил Петков проведе разговор на четири очи с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. Той е на първо посещение в България и е първият гост на правителствено равнище на българския премиер от встъпването му в длъжност.

До месеци ще бъде завършена газовата връзка между България и Гърция. Преодолени са някои затруднения и закъснения в доставките за изграждането на газопровода заради Ковид, стана ясно след срещата. След тази среща мога да кажа, че приятелските отношения между България и Гърция ще бъдат затвърдени, заяви българският премиер.

Заедно можем да постигнем повече, особено в секторите обща инфраструктура, енергетика, регионални проекти, подчерта министър-председателят Кирил Петков.

За мен е голямо удоволствие да се срещна с новия премиер на България и мой приятел Кирил Петков, заяви Мицотакис. На срещата си работихме за това българо-гръцките отношения да бъдат по-тесни. Поздравих г-н Петков за изборната победа и съставянето на новото правителство. Що се отнася до международните позиции на нашите страни, установихме общи позиции, допълни премиерът на Гърция. "Ние сме не само съседи, но и съюзници, партньори, две страни, които уважават международното право. Говорихме за изграждането на интерконектора Гърция-България, който навлиза в последния си етап и се договорихме този проект да бъде завършен възможно най-бързо, това е една обща цел", подчерта Мицотакис.

Гръцкото правителство и аз лично сме на разположение да помогнем с каквото можем в ускоряването на ваксинацията, подчерта гръцкият премиер.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев