АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛ ПЕТКОВ В БРЮКСЕЛ: ЩЕ ВХОДИРАМЕ ОТНОВО ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД КАТО ВНЕСЕМ ПРОМЕНИ

Кирил Петков в Брюксел
17.12.2021 / 14:31

Мораториумът просто даде възможност на новото правителство да влезе за тези три месеца и да направи пълен анализ. Аз не зная дали тези цени на газа са най-добри, какво се случва с азерския газ, защо той не влиза в калкулацията на цената на парното. Ето тези неща трябва да ги разберем, преди да вдигаме цените.

Това заяви в Брюкел премиерът Кирил Петков, който е на първата си задгранична визита след встъпването в длъжност.

Ще входираме отново Плана за възстановяване и развитие след като внесем промени, допълни Петков. Искаме да помислим по най-добрия начин за енергийната система, когато говорим и за паро-газовата централа, нашето правителство трябва да използваме този момент да оптимизираме онова, което е най-добро за България. Дори и да се забавим с няколко седмици е по-добре, за да може да си свършим работата. Защото само веднъж ще имаме шанс да ни се даде 10% от БВП-то просто ей така. И по-добре да сме ги използвали по най-добрият начин.

"Имахме много добър разговор с председателя на ЕК. Тя имаше много позитивен и конструктивен тон". Това заяви премиерът Кирил Петков след първата си среща с Урсула фон дер Лайен в Брюксел.

"Нашата задача да премахнем корупцията в България, която е една от основните спирачки за Плана за възстановяване, е много по-амбициозна, отколкото дори те са се надявали. Мисля, че председателят на ЕК доста хареса твърдата ни позиция по този въпрос", подчерта Петков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев