АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. СТЕФАНОВА: ИЗКУСТВОТО ДА СЕ УПРАВЛЯВА НЕ Е ТОЧНО СЪЩОТО, КАТО ДА ПРАВИШ УСПЕШЕН БИЗНЕС

Проф. Милена Стефанова
17.12.2021 / 14:28

"Първите действия на кабинета "Петков" не са много оптимистични, но те не са и неочаквани. Имаме ново поколение във властта, което има някакъв житейски опит, но той не е достатъчен, за да бъде този политически образ, който ние очакваме, изграден на базата на този опит". Това каза пред БНР проф. Милена Стефанова, политолог и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

Според нея е много опасно и не бива да се допуска това да се вземат прибързани решения: "А ние виждаме, че такива вече се вземат. ... Не бива да се бърза чак толкова много. Трябва да се премислят всички рискове. И въпрос на професионална подготовка е. Не смея да се помисля какво ще се случи, ако в парламента се изсипят една камара законопроекти, които не са минали през всички стъпки на оценка на въздействието, което е заложено в законодателството".

По думите на проф. Стефанова опозицията не бива да бъде унищожавана, тя е необходима и с нея трябва да се работи много премерено и целенасочено: "Не бива да се допуска опозицията да дърпа конците, но тя не трябва да бъде зачертавана".

Изкуството да се управлява не е точно същото, като да правиш един успешен бизнес, подчерта тя.

Проф. Милена Стефанова коментира и темата "Северна Македония", като посочи, че новото правителство трябва много ясно да комуникира българската позиция:

"Допуснахме грешка в минали периоди, защото не артикулирахме правилно позицията на България защо налага вето на РСМ. Тази позиция трябваше да бъде обяснена не в контекста на историята, а на съвременността".

Тя обясни, че на правителството ще му се наложи да води сериозни разговори с всички останали партньори в ЕС: "Ако в момента се застъпи позиция, че си вдигаме ветото за стартиране на преговори на РСМ с ЕС, българските граждани няма да бъдат доволни и от това правителството ще загуби".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев