АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНИСТЪР ЙОРДАНОВА: ЧЛЕНОВЕТЕ НА ВСС ДА „ОТСТЪПЯТ ВСТРАНИ ИЛИ НАЗАД“

Надежда Йорданова
16.12.2021 / 12:20

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова призова членовете на Висшия съдебен съвет да „отстъпят встрани или назад“ и да дадат възможност на следващите да продължат реформата.

„Мисля, че е време да спрем да си затваряме очите и всеки да понесе своята отговорност" обърна се тя към съдебните кадровици минути след като каза същото и на главния прокурор Иван Гешев.

Преди заседанието на Висшия съдебен съвет Йорданова коментира вчерашното решение на Прокурорската колегия да ѝ върне искането за дисциплинарно наказание на обвинител номер, внесено от предшественика ѝ Иван Демерджиев. Причината - не Прокурорската колегия, а Пленумът е компетентен да разглежда този въпрос.

„Това е поредният случай на колеги от Висшия съдебен съвет, които се считат за некомпетентни да разгледат този въпрос, но същевременно го обсъждат. Надявам се, тези странни практики максимално бързо да бъдат преустановени.

Министърът на правосъдието няма да отстъпи назад и встрани и да се откаже да настоява да се носи отговорност винаги когато е налице такава. Така че ще продължим да настояваме за отговорност при всяко нарушение“, каза министър Йорданова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев