АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СБЛЪСЪЦИ С ПОЛИЦИЯТА ПРИ МАСОВИ ПРОТЕСТИ В ГЕРМАНИЯ СРЕЩУ COVID МЕРКИТЕ

Масови протести в Германия срещу Covid мерките
14.12.2021 / 11:29

Хиляди демонстранти участваха снощи в протести срещу ограничителните Covid-мерки в над 12 града в Германия. В някои градове се стигна до сблъсъци с полицията, има ранени, предаде БНР.

Протестът е насочен основно срещу очакваното въвеждане на задължителна ваксинация срещу ковид, както и срещу разделението в обществото, което предизвикват ограниченията за неваксинираните. Повечето демонстрации не бяха разрешени, уточни полицията.

Само в източногерманската провинция Тюрингия се проведоха 26 митинга и шествия с повече от 6000 участници. При сблъсъци бяха ранени седем служители на полицията, съобщи говорител на вътрешното министерство на Тюрингия.

В западната част на Германия също имаше протести. В Манхайм се стигна до размирици, шест полицейски служители са с леки наранявания.

От седмици службите предупреждават за радикализация на анти Covid протестите. Според техни анализи и доклади в демонстрациите се включват крайнодесни екстремисти, познати от протестите срещу мигрантите. През последните седмици при демонстрации бяха ранени и журналисти, обвинявани, че провеждат кампания за задължително ваксиниране.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев