АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ ПРЕД РАДЕВ: ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ НАЛАГА ДИСКРИМИНАЦИЯ

Президентът Румен Радев на последната среща за деня е с ПП "Възраждане".
07.12.2021 / 14:06

Втори ден продължават консултациите при президента Румен Радев преди връчването на мандата за съставяне на правителство. Във вторник първата среща при държавния глава бе с представители на "Има такъв народ". Втората среща днес беше с представители на „Демократична България”. Последната среща за деня е с ПП "Възраждане".

"Предстоят важни решения в българския парламент. Много са задачите и изискванията, които чакат вниманието на народните представители и трябва точно да бъдат приоритезирани. Макар и последни в тези консултации, аз не деля парламентарните групи по тяхната численост и всяка една важна. Затова за нас е важно да чуем как вие виждате работата на новия парламент". Това каза президентът Румен Радев пред представители на „Възраждане”.

"Ние смятаме, че проблемите, които България има, трябва да намерят максимално бързи и неотложни решения, защото страната ни се намира в една вече десетилетна криза. Смятаме, че това, на което трябва да се обърне внимание в самото начало е в чисто тактически план и смисъл нормализацията на живота в нашата страна", заяви председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. .

Той е категоричен, че "продължаването на всички т.нар. противоепидемични мерки трябва да бъдат прекратени".

"Смятаме, че трябва да се премахне зеленият сертификат, защото той е много тежка дискриминационна форма и трябва да се направи всичко необходимо хората да получат един нормален и достоен живот, а децата ни да получат възможността за едно нормално образование", посочи Костадинов.

Според него други въпроси, които трябва да намерят решение са тези за "демографската катастрофа, проблемите с образованието и здравеопазването".

"Считаме, че е важно и нужно да се намерят решения на проблемите и с българската енергетика, цените на тока и фактът, както и външнополитическите ни отношения и казуса с Македония. За тези решения ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури и политически организации в Народното събрание, защото за нас това е национална кауза и в нея всеки един българин е важен", добави Костадинов.

По думите му ПП "Възраждане" ще бъдат гласа на здравия разум и гласа на българския народ.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев