АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТЛОЖИХА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА БСП ЗАРАДИ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА КОАЛИЦИЯ

 БСП
07.12.2021 / 12:27

Насроченият за този следобед Национален съвет на БСП се отложи заради продължаващите преговори за коалиционно споразумение, съобщи БНР.

Социалистите трябваше да проведат присъствено заседание на ръководството на партията, но късно в понеделник от "Позитано" 20 съобщиха, че то няма да се състои. Една от причините е продължаващите преговори с партия "Продължаваме промяната" за коалиционно споразумение. След като стана ясен окончателният му вариант, Изпълнителното бюро на БСП незабавно ще проведе заседанието на Националния съвет.

При политическите консултации с президента вчера лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще бъдат положени всички усилия да има редовен кабинет и работещ парламент.

Спешното приемане на бюджета също е приоритет. БСП настоява от 1 януари да не се вдига цената на тока за битовите потребители и да се стабилизира здравната система: "Всички персонални въпроси за министри ще разгледаме по-късно с коалиционните партньори. Днес сме съсредоточени върху споразумението, разгледахме го в нашите експертни групи и политически имаме по него някои бележки, като един от нашите абсолютни приоритети е много бързо да приемем Бюджета, в който да се заложат социални политики, компенсаторни механизми, мерки за преодоляване на кризата, за подпомагане на хората".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев