АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВАТ ЕКСПЕРТИЗИТЕ ЗА ПОЖАРА В СЕЛО РОЯК, ЧАКА СЕ СОЦИАЛНИЯТ МИНИСТЪР ГЪЛЪБ ДОНЕВ

Пожарът в дома за възрастни хора в село Рояк
23.11.2021 / 09:23

Няма други пострадали при пожара в дома за възрастни хора в село Рояк, община Дългопол, това съобщи за Радио Варна окръжният прокурор Красимир Конов. Деветима са загиналите. Днес вещите лица ще започнат експертизите, за да се установи причината за пожара, предизвикал трагедията.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев ще пристигне в село Рояк, община Дългопол, за да се информира на място за ситуацията след пожара в дома за възрастни хора там, при който загинаха девет души. Това съобщи Георги Георгиев, кмет на Дългопол, който уточни, че 49-мата обитатели на дома, настанени в хотел в село Аспарухово, се полагат всички необходими грижи и се обсъжда прехвърлянето на част от тях в дом във Варна.

Премиерът Стефан Янев е разпоредил задълбочени проверки от страна на МВР в този тип социални институции с цел по-голяма сигурност. Министерството на труда и социалната политика спешно ще направи преглед на всички възможности за подкрепа на пострадалите хора.

Своите съболезнования към близките на загиналите при пожара в дома за възрастни в село Рояк изрази и президентът Румен Радев. "Дължим спокойни и достойни старини на нашите възрастни хора. Грижата за тях трябва да бъде осигурена в подходяща и безопасна среда", посочват от президентството.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев