АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОГДАН МИЛЧЕВ: МАРКИРОВКАТА ПО ПЪТИЩАТА НИ НЕ ОТГОВАРЯ НА НОРМАТИВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ

Богдан Милчев
23.11.2021 / 08:49

От месеци алармираме, че предстои „второ Своге“, казва шефът на Института за пътна безопасност. „Няколко правителства поред отказват да се занимават с проблемите, свързани с маркировката по нашите пътища. Маркировката в България не отговаря на нормативните изисквания за светлоотразителност.“ Това заяви пред БНР Богдан Милчев от Института за пътна безопасност след тежката катастрофа на АМ „Струма“ с над 40 жертви.

„Шофьорите се напрягат и уморяват по-бързо, а когато се уморяват по-бързо, те допускат и по-често грешки“, допълни Милчев.

„Имаме данни, че в този участък около село Боснек има множество тежки инциденти, включително миналата година верижна катастрофа с участие на автобус, има и смъртни случаи на този участък. В продължение на няколко месеца ние алармираме българското правителство, че предстои „второ Своге“, тъй като дефицитите на пътната безопасност в цялата транспортна система са страшно много и въпрос на време е, но никой не знае къде, да се случи подобен инцидент, какъвто се случи със Своге“, отбеляза Богдан Милчев в предаването „Преди всички“.

„Не можахме да си вземем поука от Своге и в момента търпим следващия инцидент с толкова много жертви на едно място. Трябва това да се приоритизира като основен проблем на следващото българско правителство“, коментира Милчев.

„По всяка вероятност има човешка грешка в комбинация с техническа неизправност, тъй като дори да катастрофира автобусът, той не би трябвало да се запалва. По-скоро може би хората са загинали от пожара, а не от самата катастрофа“, смята Богдан Милчев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев