АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНИЯ ПЛАНИРА ЗАТЯГАНЕ НА ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ СЪС ЗАКОН

 За утре е насрочено гласуването на законопроекта в Бундестага
17.11.2021 / 09:16

Германия подготвя затягане на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. Утре предстои гласуване в Бундестага на законопроект, който предвижда достъп до обществен транспорт и до работното място само за ваксинирани, преболедували и тествани.

Заради покачващия се брой нови случаи на заразени с Covid-19, новото управляващо мнозинство в Германия предлага преминаването към работа от дистанция. Достъп до работното място да имат само ваксинирани, преболедували и хора с отрицателен резултат от тест, се казва още в законопроекта.

За първи път се предвижда ограничаването на достъпа до обществен транспорт, включително и градския транспорт, което среща сериозна критика от страна на профсъюзите.

Ако законопроектът бъде приет, задължително става ежедневното тестване на работещите в здравеопазването и старческите домове, които не са ваксинирани и не са преболедували Covid-19. Обсъжда се и въвеждането на задължителна имунизация за някои професии.

Сурови наказания се предвиждат за фалшифициране на зелени сертификати или ползването им, което да се наказва с три месеца до пет години лишаване от свобода.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев