АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛИЦЕЙСКИ АКЦИИ СРЕЩУ ТЪРГОВИЯТА С ГЛАСОВЕ В СТРАНАТА

Полиция
12.11.2021 / 11:26

Пореден ден с акции на полицията по подозрения за търговия с гласове. Операции се провеждат в цялата страна. Проверени са 2 371 места, а задържани за 24 часа за купуване на гласове са 38 души.

Благоевград

Полицията в Благоевград е задържала двама души по време на акция срещу нарушаване на избирателните права на гражданите. Избирателни списъци с имена на хора и личните им данни са открити в търговски обект в благоевградското село Лешко. Собственикът на магазина е задържан за 24 часа, а прокуратурата е образувала досъдебно производство, пише БНР.

За разпит в полицията е бил отведен и кандидат за народен представител, който по-късно е бил освободен, тъй като се ползва с имунитет. Все още няма решение дали ще бъде внесено искане до прокуратурата за отнемане на имунитета му.

По време на полицейската операция на излизане от предизборния щаб на една от партиите е била установена жена, която е прибирала получените от офиса пари. Тя е направила признание, че е взела сумата срещу обещание за гласуване.

Сливен

Акция за купен вот и в сливенския квартал „Комлука”. Днешната операция е с цел противодействие на търговията с вот. Екипите проверяват пет обекта, сред които частни имоти, магазини, заложни къщи.

Инспекциите обхващат документи, тетрадки за продажба на вересия и нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Задържан е обитател на къща по подозрение за престъпления с наркотици и купуване на гласове.

В резултат на полицейските действия за последните два дни са образувани три досъдебни производства за купуване на гласове, има и повдигнато обвинение. С полицейска мярка са задържани двама.

Бургас

Специализирана полицейска акция започна в бургаския квартал „Горно Езерово”, научи NOVA. На място са екипи на МВР и Жандармерия, които проверяват хранителни магазини и отделни лица.

Плевенско

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления против политическите права на гражданите стартира тази сутрин на територията на плевенското село Буковлък. В нея участват служители на различни структурни звена на ОДМВР-Плевен.

До момента са проверени шест адреса, открити и иззети са списъци с имена на лица. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани шестима, на възраст между 19 и 60 години, заподозрени в извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите. Полицейските действия на територията на Плевенска област продължават.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев