АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН ЯНЕВ: ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ Е ВРЕМЕННА МЯРКА

Стефан Янев
12.11.2021 / 10:28

Служебният премиер Стефан Янев увери, че са взети всички мерки, така че да има честен вот, който да отразява предпочитанията на българските граждани. По думите на Янев ЦИК и изпълнителната власт са направили необходимата организация. Няма възможност друг тип машини да бъдат използвани, подчерта Янев, който участва тази сутрин в рубриката „Властта говори! Открито“.

Държавната агенция "Електронно управление" е готова да публикува серийните номера на машините, флашките и картите и така всеки ще може да сравни дали тези в секцията за гласуване отговарят на публикуваните. Премиерът обясни това в отговор на въпроси за появилите се допълнителни машини, които са собственост на фирмата „Сиела Норма":

„Цялото това говорене за допълнителни машини, които биват откривани, съхранявани неправилно или с обяснение за какво са тука, които някои хора смятат, че не са достатъчно съдържателни и точни, е по-скоро някакъв вид спекулация, чиято цел е именно в предизборна обстановка да демотивира гражданите да гласуват“.

С избора си за Народно събрание предопределяме управленската програма, каза още Янев и допълни, че всички искаме парламент, който да излъчи стабилно правителство и да има политическа стабилност.

До края на деня ще има доставени достатъчно щадящи тестове за учениците от първи до четвърти клас и от понеделник ще могат да се тестват и децата от областите, където до момента такива нямаше, каза Янев.

Служебното правителство ще внесе в следващия парламент отворен бюджет, обяви още Янев. Търсенето на политики и акценти къде и как да се изразходват средствата, е работа на депутатите, каза Янев:

„Така че това, което ние ще предложим, ще бъде достатъчно консервативно, но и достатъчно отворено като възможност, така че партиите в Народното събрание след съответния дебат да могат да определят приоритетите по отношение на харченето на парите и съответно да преценят как ще бъдат балансите“.

Премиерът Янев коментира и настоящата здравната криза. Зеленият сертификат е временна мярка, която цели да предотврати пълен локдаун като се увеличи контролът и тестването. През последните дни стойностите за заболелите от коронавируса се подобряват, подчерта премиерът:

„Мисля, че тези мерки, които сме предприели към момента вече дават резултат. В последните дни имаме по-голямо число на оздравелите, отколкото на новозаразените“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев