АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВОСЪДНИЯТ МИНИСТЪР ИСКА ДИСЦИПЛИНАРНИ ПРОИЗВОДСТВА СРЕЩУ ПРОКУРОРИ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО "ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА"

 Иван Демерджиев
11.11.2021 / 12:57

Служебният правосъден министър Иван Демерджиев поиска от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да образува дисциплинарни производства срещу трима прокурори от Специализираната прокуратура, свързани с разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета". По думите му има данни, че с действията си магистратите са нарушили закона и затова той очаква Прокурорската колегия да си свърши работата:

„Това не са обаче единствените сигнали. В момента разглеждаме още, касаят различни случаи. Тук първо сезирахме главният прокурор, сезирахме Инспектората и, след като не последваха никакви действия, а госпожа Маджарова обяви, че това е семейна драма, решихме, че трябва министърът на правосъдието да упражни правомощията си и да не чакаме повече другите органи, които очевидно не желаят винаги да упражняват правомощията си“.

Демерджиев заяви, че е готов и с искането си за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев и ще го внесе незабавно във Висшия съдебен съвет, ако Конституционният съд даде положителен отговор на въпроса на предшественика му Янаки Стоилов - има ли право на това.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев