АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦИК И "СИЕЛА НОРМА" В СПОР ЗА РЕЗЕРВНИТЕ МАШИНИ

Камелия Нейкова
11.11.2021 / 09:03

От фирмата "Сиела Норма", която доставя машините за изборите в неделя, заявиха пред БНР, че 199-те машини, които са в неин склад, включват 150, доставени преди дни през летище "София", както и други 36 - пак доставка от последните седмици.

Късно снощи регистрирана за изборите формация даде брифинг и обяви, че има нова доставка на устройства и изрази съмнения за манипулации на вота. От "Сиела Норма" отрекоха обвиненията.

Вчера изпълнителният директор на фирмата Веселин Тодоров уведоми с писмо Централната избирателна комисия за тези машини, които ще се използват за резервни части. Поиска и освобождаване на другите задържани 228, които се ще ползват за същата цел. До момента от "Сиела Норма" са установили 136 устройства с проблеми.

От ЦИК сезираха ДАНС и вътрешния министър Бойко Рашков за разминавания по подаваната до момента информация от фирмата доставчик. Председателят на Комисията Камелия Нейкова коментира:

В това писмо от 3 ноември той (Веселин Тодоров - бел. ред.) е посочил, че са (машините - бел.ред.) за Албания, за Грузия и са собственост на "Смартматик". Ако тези машини са предназначени във връзка с поддръжката по договор №1 от 6 февруари, как така се поддържат машините с машини, които са чужда собственост? Или може би г-н Тодоров за пореден път ще твърди, че ЦИК нещо не е наясно с цялата ситуация".

Пред склада на фирмата вече има засилено полицейско присъствие.

Очаква се днес в Министерството на външните работи да бъде даден брифинг във връзка с организацията на вота зад граница на 14 ноември.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев