АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЯНЕВ: СПЕКУЛАТИВНИ СА ТВЪРДЕНИЯТА ЗА НЕРЕДНОСТИ В ПОДГОТОВКАТА НА ИЗБОРИТЕ

Стефан Янев
10.11.2021 / 11:31

Спекулативни са твърденията, че има нещо нередно в подготовката на изборите. Те целят да поставят под съмнение легитимността на вота, каза служебният премиер в началото на днешното заседание на кабинета Стефан Янев.

Премиерът увери, че са осигурени всички условия българските граждани да гласуват свободно, а вотът да е честен.

Като изключително тревожна определи служебният премиер тенденцията от последните дни да се правят внушения за нередности при подготовката на вота в неделя.

„Основната цел на тези внушения всъщност е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат и да гласуват в изборния ден. Недопустимо и осъдително е фундаменталното право на избор да се превръща в залог и в крайна сметка в жертва на тяснопартийни и конюнктурни интереси. И с оглед ангажиментите на служебния кабинет ви уверявам, че сме взели всички мерки, така че да се гарантира свободата и прозрачността и честността на вота. Няма място за притеснение“, заяви Янев.

Той отправи призив към българите да са активни и да гласуват и към партиите се обърна като припомни, че очакванията към тях са да генерират идеи и да разработват управленски политики, а не с действията си да дискредитират основни демократични процедури.

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев