АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: БОРИСОВ ПРЕХВЪРЛЯ СОБСТВЕНАТА СИ ОТГОВОРНОСТ ВЪРХУ ДРУГИТЕ

Президентът Румен Радев в Добрич
04.11.2021 / 14:47

"Продължаваме да слушаме гузната истерия на политика, който съсипа българското здравеопазване" - така президентът отговори от Добрич на нападките на лидера на ГЕРБ, че кабинетът не се справя с COVID пандемията, съобщава бТВ.

Радев: Борисов прехвърля собствената си отговорност върху другите

"Продължаваме да слушаме гузната истерия на политика, който съсипа българското здравеопазване, прогони лекарите, игнорира протеста на сестрите. Борисов имаше 12 години да реформира здравната система, да изгради Национална детска болница, да достави медицински хеликоптери, да задържи младите лекари в България“, заяви Румен Радев, цитиран от бТВ.

Правителството прави всичко възможно да овладее кризата с Covid-19 и да осигури работоспособност на всички здравни заведения, без да се затваря държавата, добави Румен Радев при посещението си в Добрич, съобщава БНР. Според него всички мерки за подпомагане на бизнеса вървят и той може да избира дали да работи при условията, които са му дадени, или да затвори и да получава финансова подкрепа, допълни Радев.

"Както знаете, правителството прави всичко възможно да овладее кризата, да осигури работоспособност на всички лечебни заведения - така че, ние да преминем през това изпитание без да затваряме държавата, без да лишаваме българите от социален и културен живот и възможност да упражняват своята професия и да имат доходи, без да разсипваме бизнеса".

Източници: бТВ, БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев