АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ТОТАЛЕН ХАОС В ДЪРЖАВАТА! НИТО ЕДНА ЗАПОВЕД НЕ СЪВПАДА С ДРУГАТА

Бойко Борисов на извънредна пресконференция в централата на партията
04.11.2021 / 14:44

"Тотален хаос в държавата. Слоганът в нашата партия се превърна в най-чуваната дума навсякъде. Хаос. За три дни над 550 умрели." Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция в централата на партията.

"Нито една заповед не съвпада с другата. На фона на това пропагандата на Радев казва, че цената на природния газ през ноември намалява с 33%. Това го казва министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев", възмути се бившият премиер.

"Защо лъжат? Едновременно казват, че от 1 ноември цената става 93,53 лв., като през ноември е била 94 лв. Как го изчислиха това 33% намаление. Лъжа след лъжа, официализирана по централните емисии на медии. След тази лъжа всички заявиха, че цените се увеличават с 27%," коментира лидерът на ГЕРБ.

"Последната грижа ми е Бойко Рашков, но този хаос, който предизвикаха, води от Бойко Рашков", продължи бившият премиер.

"Служебното правителство на няколко пъти тегли по половин милиард дълг, без да кажат къде отиват тези пари. И сега готвят нова емисия. А болниците изнемогват, цените летят, лъжат на пресконференциите", негодува Борисов и припомни, че от ГЕРБ са входирали жалба до ЦИК, че машините за демонстрация показват до номер 21, а те са с номер 32 в бюлетината.

"С една дума, те казват, че ние не сме в равнопоставено положение с другите партии. Защо е този вой за броенето на квитанциите? Защото така им е угодно, защото манипулират софтуера. Радев и няколко приближени до него партии, които имат достъп до софтуера, казаха, че е голям проблем броенето на квитанциите", категоричен е той.

"Радев, когато бъде притиснат за лъжите му, той пуска Бойко Рашков", отсече Борисов и цитира изказване на Бойко Рашков, че Борисов имал банка.

"Ако днес не кажеш банката, на която съм собственик, за да отида да си седна на мястото, утре завеждам дело за клевета срещу тебе. Незабавно кажи името на банката, на която съм собственик. Защото аз не съм собственик на никаква банка", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Аз банка нямам. Незабавно искам да каже коя е банката. И искам всички медии да ходите по него и да го питате", призова той.

"В момента те са много притеснени, виждат, че няма да им се получат нещата и трябва да направят манипулации на изборите. Те ще пипнат софтуера", обяви Борисов.

Той заяви, че няма да коментира решението на Върховния административен съд, който отмени броенето на квитанциите от машините, като допълни, че каквото е за всички, това е и за ГЕРБ.

Делян Добрев коментира и скандалните арести на активисти на ГЕРБ под претекст, че купуват гласове.

"Изглежда ми като поръчка. Акциите са концентрирани в Хасково. Ежедневие е някой да бъде тарашен. Разпитват се стотици хора всеки ден", разкри кандидат-депутатът от ГЕРБ в Хасково.

"От това, което знаем, обадил съм се и съм проверил всички твърдения на Бойко Рашков и в нито едно от тях не намирам истина. Кметицата на Любимец си е вкъщи, не са намирани пари или лични карти у кметовете, които били арестувани и разпитвани", добави Добрев.

"Когато Радев и партийките видят, че губят, защото всички социологически агенции, дават голямо предимство на ГЕРБ, излиза Бойко Рашков и казва, че съм собственик на банка. Как съм собственик на банка, всички банка минават стрес тестове и се проверяват от ЕЦБ, защото сме в ЕС. Кажете с кой собственик на банка съм бил съдружник? Да каже банката, може да е международна, защото тогава може и те да го съдят за много пари. Аз банка нямам. Как да се защитя, без да ѝ е казал името", попита Борисов.

"Да каже днес незабавно името, за да изляза и да си потърся правата и да заведа дело. Лъжите му са безкрайни. Каймата, която съм поръчал, може да е свършила", припомни бившият премиер други твърдения на Бойко Рашков по негов адрес.

Лидерът на ГЕРБ отново изтъкна всички кризи - здравна, икономическа, образователна, в която Радев и правителствата му вкараха България.

"А каза ли същия този човек 1,8 млрд. лв нов дълг къде отива? Нали бяха събрали огромни пари, защо теглят заеми? Това си е просто една поръчка на Радев, защото губят. От ДПС се уплашиха и сега започнаха пак само срещу ГЕРБ, защото виждат, че много дръпнахме. Това е проблемът", негодува Бойко Борисов.

"Все по-видимо става, че министърът на вътрешните работи се намира в едно сложно психологическо състояние, има когнитивни проблеми, т. нар. мозъчна мъгла, които се проявяват като постковиден синдром или злоупотреба с алкохол или друго. Системното злоупотребяване на Радев с този човек, който вместо да получи помощ, се използва в кампанията по такъв начин, е крайно неморално. Злоупотребата с подобни хора е доста неморална", коментира Тома Биков.

"Заради подобни като Рашков хора Радев ще загуби изборите, а хората все повече започват да се плашат. Това с банката е върха на наглостта. И очаквам да я чуем, за да мога да се защитя", допълни Борисов.

Проф. Асен Балтов също коментира хаоса по повод мерките срещу коронавируса.

"В момента имаме хартиен хаос и мисля, че утре ще се вземе някакво друго решение. Никой не е питал учителите за щадящите тестове. Не на последно място е важно да се каже, че това, което направи Кацаров в последни дни, е от политическо-популистична целесъобразност", обясни бившият директор на "Пирогов".

"Няма места в болниците, реанимациите са пълни. Като цяло всичко, което виждаме, е един план, който изобщо не е верен и изобщо не съответства на това, което беше прието в Министерски съвет", каза още проф. Балтов.

"Рашков затова дава пресконференции, за да може да отклони вниманието от дълговете, хаоса и всичко останало. Откъде да знаем кой е изнесъл тези 21 млн. лв., за които говори", отговори Борисов на журналистически въпрос и добави: "Знам, че нямам банка. Толкова съм сигурен, че нямам банка, ама те утре могат да ме направят на "Майкрософт" или на Зукърбърг съдружник. Да каже днес коя е банката."

"Имам съмнение кой е снимал в спалнята ми. Имам желание да разкрия кой е снимал. Наслагали са тези неща, когато ме е нямало. Грешката й е, че е снимала, когато съм бил там. Но не е била само тя, затова не искам да обвиня несправедливо някой", коментира лидерът на ГЕРБ на въпрос коя е Мата Хари, която е снимала в спалнята му.

"Нямам нито къща в Барселона, нито искам да коментирам какво е казвала Ивайла Бакалова", добави той в отговор на въпрос за твърдения на Бакалова за извънбрачно дете на Борисов и призив да си направи тест за бащинство.

"Сигурно е този, който му е приписал 19-те имота. Един човек не може да има 19 имота. Аз имам само една къща. 19 са много", каза Борисов на въпрос дали знае кой е този вътрешен министър, за когото Бойко Рашков говори, че имал общо с наркобос и бил охрана на Мето Илиенски.

"Рашков не ме интересува. Неговата цел е да отклони вниманието. Младен Маринов си го избират в София област с огромно мнозинство. Мен ме интересува какво мислят хората. За мен е важно какво мисли народът. Като ме питате така, народът ще е наясно и ще мога да отговоря. Чакам да отидете да питате коя е банката. Може да ме карате и тест за майчинство да правя. Светът вече се раздели на тази тема. Знаете ли колко трудно се прави тест за бащинство на тази възраст", пошегува се Борисов.

"Едни сме си патили. Като сме били глупави, след това си понасяме шамарите, защото сме се доверили. Сигурен съм, че на всеки един от нас това се е случило", каза още той.

"Хаос. Това ни е държавата. Ние не сме Национален оперативен щаб. Всеки ден давахме информация по тази тема. Радев вчера се разхождаше като на сватба по време на противоепидемични мерки, но никой не му задаваше въпроси", завърши лидерът на ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев