АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МКБТХ ПРОВЕДЕ ОНЛАЙН ДИСКУСИЯ В РАМКИТЕ НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „НЕ СИ ИГРАЙ СЪС СЪДБАТА ИМ!”

„Не си играй със съдбата им!”
04.11.2021 / 11:07

На 3 ноември 2021 г. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен проведе онлайн дискусионен форум „Противодействие и превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация”. В него се включиха студенти от специалност „Педагогика” в Технически университет – София, Факултет и колеж – Сливен. Инициативата се провежда в рамките на Националната кампания за превенция на трафика на хора „Не си играй със съдбата им!”, организирана от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), в партньорство с 10-те местни комисии за борба с трафика на хора.

В рамките на събитието, Владимир Друмев, секретар на МКБТХ – Сливен, представи информация за трафика на хора с цел сексуална експлоатация, механизмите за въвличане в престъплението и начините за предпазване от рискови ситуации. Подчертана беше ролята на Местната комисия като регионална координираща антитрафик структура, както и важността на устойчивото взаимодействие между институциите, ангажирани с противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите.

Представени бяха добри практики по линия на превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация в училищна среда, ефективността на интерактивния подход чрез целенасочени аудио-визуални продукти, както и активната работа на МКБТХ – Сливен в посока засилване ролята на родителите в превенционния процес.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев