АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛАБОРАТОРИИ ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА АНТИГЕННИТЕ ТЕСТОВЕ

Тест
22.10.2021 / 10:50

Лаборатории се възползваха от големия наплив на хора, които трябва да си правят тестове и веднага вдигнаха цените. "В сряда, ден преди да влезе заповедта на здравния министър за зелен сертификат, си направих антигенен тест за 30 лева. В четвъртък цената му беше 40 лв", съобщи софиянец.

В сряда PCR тестът струваше 90 лева.

След като вчера пред лаборатории и болници се извиха опашки, още в ранните часове днес отново се събраха желаещи да се тестват пред една от големите лаборатории в София, съобщи Нова тв.

Един от чакащите искаше да си направи бърз PCR, който му е нужен, за да пътува за Великобритания. Мъжът заяви, че тестът ще му струва 170 лв.

„Минала седмица имахме имунизирани по около 20 души на ден. Ваксинацията беше слаба. Вчера при нас са ваксинирани 90 души. Т.е. имаме четворно покачване на процеса. Повечето от желаещите искат да се ваксиниран с Jansen, защото е еднодозова. Има обаче и такива, които предпочитат Pfizer и Moderna”, заяви Александра Калъчева, която работи в лабораторията.

„Ръстът на положителните проби обаче също се покачва. За последните 48 часа имаме 270 положителни проби, което е доста”, добави тя.

Очаква се държавата да раздаде безплатни тестове, като за тях ще се плаща само работата на лабораториите. Колко точно - засега не е ясно.

При безплатните PCR тестове цената на пробовзимането е 30-35 лева, съобщи пред Нова тв д-р Антони Георгиев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев