АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ПРОДЪЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ЗА ПРОВЕРКАТА НА ПЕТКОВ: ЩЕ РАБОТИМ ЗА ЗАКРИВАНЕ НА СПЕЦПРАВОСЪДИЕТО

"Продъжаваме Промяната"
13.10.2021 / 18:13

От "Продължаваме Промяната" отговориха на спецпрокуратурата по повод съобщението, че е започнала проверка на Кирил Петков заради двойното му гражданство. В разпространеното до медиите становище се казва, че "тяхното на (спецсъдилищата и спецпрокуратурата) закриване в този им вид, следва да бъде един от основните приоритети на законодателната дейност на следващото Народно събрание."

Ето позицията на "Продължаваме Промяната":

"Многократно сме заявявали, че правораздавателната система в България има нужда от дълбока реформа, за да се превърне в истинска опора на справедливостта в страната. Специализираните наказателен съд и прокуратура на Република България, както неведнъж сме казвали, играят твърде „особена“ роля в прилагането на законите в страната и напълно естествено - именно тяхното закриване в този им вид, следва да бъде един от основните приоритети на законодателната дейност на следващото Народно събрание, разбира се като част от дълбоката промяна в посоката на развитие на България".

"В този смисъл ясно заявяваме на българските медии и на българската общественост: НАС НЕ НИ Е СТРАХ! Има по-важни неща от страха и едно от тях е да Продължим Промяната", посочват от формацията на Кирил Петков и Асен Василев.

Източник: dariknews.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев