АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РОТАЦИОННО ОБУЧЕНИЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ СЕДМИЦИ

Oнлайн обучение
08.10.2021 / 17:13

Ротационното обучение – присъствено и онлайн, на учениците в Сливенска област през следващите три седмици обхваща училищата само от градовете Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Всички останали ученици от малките населени места продължават да учат присъствено. Това уточни временно изпълняващият длъжността началник на Регионалното управление на образованието Боян Аксаков.

Въведеното ротационно обучение е след решение на Областния кризисен щаб във връзка с увеличената заболеваемост от Covid-19 и влизането на областта в тъмночервената зона.

Първи в онлайн обучение ще излязат учениците, които няма да участват във външни оценявания и зрелостни изпити, каза Аксаков.

"Следващите две седмици в обучение от разстояние в електронна среда да бъдат учениците от 5,6,,9,10 и 11 клас. За периода от 25 до 29 октомври учениците от 7,8 и 12 клас".

Учениците от 1 до 4 клас в цялата област остават на присъствено обучение. Аксаков съобщи, че последната му информация за процента ваксинирани учители е от преди началото на учебната година.

"До тогава 32 процента от педагогическия персонал беше напълно ваксиниран и близо два процента бяха само с първа игла. Това означава, че поне 34 процента вече са напълно ваксинирани".

По-рано днес д-р Даниела Калева, от РЗИ коментира ситуацията със заболелите учители и ученици.

"За двуседмичен период има заболели около 60 ученика и около 30 лица педагогически и непедагогически персонал".

Допълнителните противоепидемични мерки са за периода 11 – 30 октомври.

Автор: Стоян Радев - кор. на БНР в Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев