АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОМИТОВА: МРРБ ЩЕ ПРОВЕЖДА СРЕЩИ САМО СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ НА СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ

Виолета Комитова
08.10.2021 / 14:43

Регионалният министър Виолета Комитова коментира пред медии протеста на пътните строители от тази сутрин. Те организираха трети национален протест в София пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

"Бяхме поканили всички собственици на фирми за разговор. Причината за поканата е следната – от 4 месеца ние се срещахме последоватлено с работници и различни представители на фирми, както и с Браншова камара „Пътища“, които разбрахме, че се явяват посредници в нашите разговори и преразказват нещата, както те преценят", каза тя.

"Целта на разговорите с тези фирми е да си уредим договорните отношения и да продължим да работим с тях. Затова ръководството на Регионалното министерство взе решение, че ще провежда срещи само със собствениците на тези фирми. Обществото трябва да знае кои са собствениците и да водим открит диалог с тях. От следващата седмица смятаме, че ще продължим разговорите", допълни още Комитова.

"Аз не разбрах за какво протестират тези хора днес. Сутринта чувах музика и помислих, че е дошъл 9 септември", каза още Комитова, като уточни, че не е сигурна: "дали всичко хора, които идват пред МРРБ са работници".

"Този протест беше да се нагнетява напрежение в обществото", смята още тя и допълни, че: "няма хора без заплати".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев