АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОВДИГАХА ОБВИНЕНИЯ НА КАПИТАНА И ПОМОЩНИК-КАПИТАН НА КОРАБА „ВЕРА СУ“

 „Вера Су“
08.10.2021 / 12:14

Повдигнати са обвинения срещу капитана и втория помощник-капитан на кораба „Вера Су“. Двамата ще отговарят пред съда за причиняване на значителни повреди на чужд имот и че са създали опасност за живота на други хора.

Предвиденото наказание за престъплението е от 5 до 15 години „лишаване от свобода“.

Следователи от Националната следствена служба вече са в Добрич и започват работа по случая.

Обвинението срещу капитана и втория помощник-капитан, който е бил на вахта в нощта на инцидента, може да бъде променено в течение на разследването, уточни окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Днес ще бъде извършена митническа проверка на целия екипаж, който вчера след продължили над 6 часа разпити, беше освободен.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев разследването на случая с кораба „Вера Су“ се превъзлага на екип от следователи от Националната следствена служба, като прякото наблюдение на работата по досъдебното производство продължава да се осъществява от Окръжната прокуратура в Добрич.

Заради лошите метеорологични условия край Яйлата днес не се предвиждат операции по спасяването на кораба. Той продължава да е без екипаж, но неговото състояние е стабилно, увериха от Министерството на транспорта.

Очаква се в неделя по обяд да се започне с акцията по разтоварването на кораба, ако прогнозите за по-благоприятно време се сбъднат.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев