АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ: ОСНОВНОТО ПОЛИТИЧЕСКО РАЗДЕЛЕНИЕ Е МЕЖДУ ГЕРБ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ

Проф. Людмил Георгиев
29.09.2021 / 13:20

"В новата предизборна кампания ще се повторят предишните". С тази прогноза започна анализа си на политическата ситуация в страната проф. Людмил Георгиев, университетски преподавател, учен.

Според него хората търсят нещо ново и това е обяснението за силния интерес и подкрепа за проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

Той подчерта, че сравнението на "Продължаваме промяната" (ПП) с "Има такъв народ" е неподходящо, защото ИТН нямат нищо общо с разбирането за политическо, което професорът определи като нещо много хубаво:

"Не може лявото и дясното да са същите като през 19 или 20 век. ИТН е изразител на този фундаментален проблем на съвременната демокрация - традиционното парцелиране на политическото пространство от партиите".

Проф. Георгиев смята, че ПП е по-традиционен политически субект от ИТН.

"Основната електорална маса на ГЕРБ, това е администрацията, е успокоена и очаква нещата да се върнат по старому, това е причина за повишаването на подкрепата за бившите управляващи, но няма как да се случи. ГЕРБ е в тотална изолация и не виждам някоя от останалите формации да си сътрудничи с нея. ... Ако ГЕРБ спечели на изборите, това ще е знак за нищетата на българските избиратели".

По думите на университетския преподавател основното политическо разделение в страната е между ГЕРБ и всички останали, които не желаят да продължи управлението на партията на Бойко Борисов.

Проф. Людмил Георгиев изказа мнение, че кандидатурата на Румен Радев е без алтернатива на президентските избори и коментира, че не очаква да се случи ситуацията от 2001 г., когато Петър Стоянов изглеждаше, че няма алтернатива, но загуби изборите за държавен глава от Георги Първанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев