АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕОРГИ КАДИЕВ: АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО И КЕВР НЕ НАПРАВЯТ НИЩО ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА, ЩЕ ВЪРНАТ ГЕРБ НА ВЛАСТ

Георги Кадиев
23.09.2021 / 15:37

Ако правителството и КЕВР продължават да не правят нищо по отношение на цените на електроенергията за индустрията, ще върнат ГЕРБ на власт, пише във Фейсбук лидерът на партия „Нормална държава“ и дългогодишен народен представител от БСП Георги Кадиев.

Той прогнозира поскъпване не само на основни храни и билетите за БДЖ, а и на парното и водата. Очаква през януари токът и за бита да скочи с поне 20%.

"Има решения, които отдавна можеха да се вземат. Вчера предложих едно на министъра на енергетиката и шефа на БЕХ. Със сигурност има и други решения, предложени от други. Не е моментът да се прехвърля топката. Приказки от типа "не се месим в търговската политика на АЕЦ и НЕК", "няма парламент", "не може служебно правителство да решава" и пр. са просто бягане от отговорност. След като гърци, италианци, испанци и румънци могат, и ние можем. Никой не се интересува служебно правителство или не", пише той.

Георги Кадиев пита доколкото може да издържи българската икономика, след като електроенергията в България е 105.3 евро/мвтч. а в Германия е 73 евро.

"Взимайте решения. Иначе ГЕРБ се връща. Борисов вече твърди как ние сме виновни за високите цени", предупреждава Кадиев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев