АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ БЯХА ОТЛИЧЕНИ ЗА УЧАСТИЕТО СИ ВЪВ ВАКСИНАЦИОННАТА КАМПАНИЯ

Награди
21.09.2021 / 15:01

МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД и общопрактикуващият лекар д-р Ганка Василева бяха отличени с грамоти от Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионален ангажимент, резултати и съпричастност към имунизационната кампания в Република България. Наградите са присъдени със заповед на здравния министър заради постигнатия най-голям брой на приложените ваксини сред останалите лечебни заведения от болничната и доболничната помощ в областта.

Грамотите бяха връчени на заседание на Областния кризисен щаб на 21 септември от областния управител Минчо Афузов и директора на РЗИ д-р Петя Балулова.

От свое име и от името на администрацията областният управител връчи благодарствени адреси на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ – Сливен към ВМА, МБАЛ „Св.Петка Българска“, СХБАЛ „Амброаз Паре“, ДКЦ 1 – Сливен и РЗИ за активната работа на разкритите в тях имунизационни пунктове. Минчо Афузов изрази признателност, че освен на първа линия в борбата за здравето и живота на пациентите, лечебните заведения в областта участват активно в имунизационната кампания. От своя страна областната администрация съвместно с РЗИ и общините подкрепи кампанията със серия от информационни срещи за ползата от ваксините, проведени с кметове и кметски наместници, работещи в производствени предприятия и администрации. Включиха се и авторитетни сливенски лекари.

До 21 септември в област Сливен са приложени 48 843 дози ваксини, като 25 352 жители на областта са със завършен имунизационен статус. Активната работа на разкритите ваксинационни пунктове продължава. Всеки желаещ има възможност на избор от всички разрешени в страната ваксини.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев