АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВ ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИ НА "АВТОМАГИСТРАЛИ ЧЕРНО МОРЕ" В ШУМЕН

Протест на служители на пътно-строителната фирма "Автомагистрали Черно море"
18.08.2021 / 12:36

Служители на пътно-строителната фирма "Автомагистрали Черно море" излязоха отново на протест днес. Пред сградата на областната администрация в Шумен те настояха да получат дължимите суми за направения от компанията ремонт на пътя между Стара Загора и Чирпан по магистрала "Тракия".

Според протестиращите в момента институциите в България си прехвърлят топката без да има конкретни идеи откъде да осигурят пари и да платят за вече ремонтираната отсечка на АМ "Тракия".

Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова заяви, че агенция "Пътна инфраструктура" е възлагала поръчки, за които не може да плати.

Това е заварено положение, което не засяга фирмите изпълнители, а държавата, каза Петя Стоянова, икономически директор на "Автомагистрали-Черно море".

"Това, че е поръчано повече, отколкото е имало пари, не е проблем на фирмите, то е проблем на възложителя в лицето на държавата, така че ние очакваме да си получим парите, а тя (Комитова) дава хронология на това, което е заварила като документи".

Представители на шуменската фирма "Автомагистрали-Черно море" се срещнаха с областния управител Валентин Александров. Те му връчиха декларация с настояване за съдействие, за да бъде решен проблема с неизплатените средства.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев