АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВАТ КОНСУЛТАЦИИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА ПРЕДИ ВРЪЧВАНЕ НА МАНДАТ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО

Президенство на Р България
18.08.2021 / 10:19

Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили в 46-ото Народно събрание преди връчването на втори проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава ще се срещне последователно с представители на „Демократична България“, Движението за права и свободи и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Първата консултация е насрочена за 14 часа.

Президентът Радев проведе вчера срещи с представителите на парламентарните групи на „Има такъв народ“, ГЕРБ-СДС и „БСП за България“.

Все още няма заявена позиция от държавния глава на кого ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

От ГЕРБ-СДС настояха президентът да не бави процедурата и повториха позицията си, че ще върнат втория мандат щом го получат.

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова коментира, че ако третият мандат отиде при социалистите, те ще положат усилия да разговарят с „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Председателят на групата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов каза при консултациите, че що се отнася за съставяне на правителство отговорността е у другите пет формации в парламента.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев