АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЛИЗО 240 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА

Ппротивоепидемични мерки
13.08.2021 / 18:00

Близо 240 проверки за спазване на общите противоепидемични мерки са извършени в област Сливен от началото на седмицата досега, съобщиха от Областния кризисен щаб. Посетени са заведения за обществено хранене и нощни заведения, търговски обекти, транспортни средства и бензиностанции, лечебни заведения от доболничната помощ и болници, аптеки, обществени места и административна сграда. 91 от проверките са на РЗИ, 62 – ОД на МВР, 42 – ОДБХ и 40 – ДИТ.

На повечето места е установено, че мерките се спазват. Оказано е съдействие на работодатели и управители за прилагането им. От РЗИ е издадено предписание за недопускане на струпване от хора, а от ОДБХ – за спазване на физическа дестанция и еднопосочно движение на потока от клиенти в открити търговски площи. От ОД на МВР са съставени 5 акта за неносене на предпазни маски в закрити площи и в обществения транспорт.

Самостоятелните проверки продължават.

С решение на Областния кризисен щаб, паралелно с тях от 16 август ще се извършват и проверки от съвместни екипи с участието на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и ДИТ. Институциите изготвиха ежедневен график за посещенията си на територията на четирите общини в областта през следващата седмица.

Засиленият контрол бе въведен от Областния кризисен щаб заради нарастващата заболеваемост от COVID-19. Целта е да се ограничи максимално риска от заразяване. Областният управител и председател на щаба Минчо Афузов благодари на гражданите, бизнеса и администрациите, които проявяват разбиране и съблюдават мерките. „Силно се надявам, че всеки един от нас е наясно: спазването на противоепидемичните правила е въпрос на лична отговорност. И това е изключително важно в ситуация на усложняваща се обстановка. Ако липсва отговорно поведение, колкото и проверки да има, трудно ще се справим. В този смисъл, нарушенията няма да бъдат толерирани“, коментира Афузов.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев